Krondill

bild (1)_dillfältVi odlar krondill sedan 2007 och har nu ca 7 hektar. Fälten finns på vår gård. Vi fokuserar på att nå en hög kvalitet. Vår säsong sträcker sig från mitten av juli till slutet av september. För att kunna ha en bra kvalitet under denna period sås dillen i omgångar. Vi har tillgång till kyl och frys och kan leverera dill av mycket hög kvalitet enligt kundens önskemål. Huvuddelen av vår produktion går till kokning av kräftor. Vi är certifierade enligt Svenskt Sigill.

Gröndill skördar vi i mindre omfattning efter beställning.

Här kommer ett recept på en god kräftlag med mycket dillsmak
3 liter vatten
1 liter krondill
1 dl grovt salt
1-2 msk muskovadosocker eller vanligt socker
1 flaska porter
Några kvistar citronmeliss

Koka lagen i 10-15 minuter.
Koka kräftorna i 5-10 minuter i vatten eller helst i lag. Koka inte för många samtidigt då de kalla kräftorna snabbt kyler ner kokvattnet. Lyft över de kokta kräftorna till ny lag och låt dra i minst ett dygn. Lagen måste täcka ordentligt.